Udruga 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine

Posjet predstavnika Udruge Europskom parlamentu

U organizaciji Ureda zastupnika u Europskom parlamentu  Karla Resslera, a u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja, predstavnici Udruge sudjelovali su u Europskom parlamentu na Okruglom stolu na temu „Rehabilitacija i skrb za branitelje – hrvatsko iskustvo za pomoć Ukrajini“.

Gospođa Nevenka Benić s prezentacijom hrvatskog sustava skrbi, o braniteljsko-stradalničkoj populaciji, približila je zastupnicima u Europskom parlamentu, Europskoj komisiji i predstavnicima Ukrajine napore institucija u Hrvatskoj da u suradnji s Udrugama prebrode sve izazove s kojima  se suočavaju nakon završetka Domovinskog rata.

Članovi Udruge i HRVI svojim izlaganjem upoznali su sudionike Okruglog stola sa svojom reintegracijom i doprinosom društvu i okruženju u kojem žive unatoč teškoj invalidnosti i zdravstvenim problemima s kojima se susreću.

Kao počasni gosti predstavnici Udruge sudjelovali su i na sjednici Kluba zastupnika Europske pučke stranke, te na sastanku s ministrom savjetnikom u NATO savezu g. Janom Krešimirom Išićem.